torstai 14. tammikuuta 2010

Ho Chi Minh City (lausutaan: Saigon)


Vaikka kirjoittelen tätä pätkää Mui Ne -nimisestä lomakylästä Etelä-Kiinan meren rannassa, palaan viime viikon lopulla Saigonissa viettämiimme pariin päivään. 
 

Lento Honkkareista sujui Cathay Pacific -lentoyhtiön siivillä, joka on Skytraxin arvioinneissa viiden tähden lentoyhtiö (Finnairilla neljä tähteä). Edellä mainitusta johtuen, olin henkilökohtaisesti odottanut juuri tätä kyseistä lentoa kovasti. Pettymys olikin melkoinen, kun siirtyminen osoittautui kaikin puolin hyvin arkiseksi. Johtuiko tämä matkan lyhyydestä vai mistä, mutta ainakin omassa rankingissa Finnair, kaikkine vaivoineen, vie voiton Cathay Pacificista.

Kokonaisuudessaan kuvaisin Saigonia hikiseksi, äänekkääksi, mutta hymyileväksi kaupungiksi. Vedätystä yrittänyttä lentokenttätaksia lukuunottamatta puolentoista päivän mittainen Saigonin visiittimme sujui mukavissa merkeissä. Majapaikkamme oli loistava, vaikka jouduimmekin edellisen asiakkaan sairastumisen vuoksi siirtymään hostellin omistajan serkun kulman takana sijainneeseen varavaihtoehtoon. Ben Thanhin krääsämarkkinoilta saimme hankittua tarvittavat täydennykset. Ihmiset ovat ystävällisiä ja syöminen halpaa. Niin ja meikäläinen pääsi lopultakin eroon oravanpyörästä - tukkaa myöten. Oli muuten niin myyntihenkinen parturi, että myi siinä tukanleikkuun yhteydessä vielä parranajon päälle. Kokonaista 2,5 euroa jouduin palvelusta pulittamaan. Tässä kohtaa hinta ei onneksi korreloi palvelun laadun kanssa kovin hyvin! 

Monille hehkuttamani Vietkongin Củ Chi tunnelit jäivät vielä tältä erää kokematta, koska päätimme pikimmiten jatkaa matkaamme kohti rauhallisempia seutuja. Vaikka matka itsessään on toki huikea irtiotto arjesta ja kotoisasta kiireestä, voi myös heti matkan alussa vietetyt päivät kahden suurkaupungin sykkeessä imeä mehut kovemmistakin reissaajista. Mui Ne:sta paikkana ja tapahtumista täällä lisää seuraavassa päivityksessä.

- Jarkko

PS. Jos muuten olette matkustamassa tai aiotte matkustaa Saigoniin, niin tästä on hyvä aloittaa: Vy Khanh Guesthouse. Paikka löytyy Hostelworldista ja kustantaa 18 dollaria yöltä kahden hengen huoneessa. Ei ole häpeä olla nopea varauksen kanssa, koska esimerkiksi koko tammikuu oli jo viime viikonloppuna varattu. Mutta ehkä vielä tätä mukavaa ja siistiä hostellia tärkeämpää on itse Vy. Tämä noin nelikymppinen vietnamilaisnainen järjestää aina parturista ja kyydeistä lähtien kaiken, mitä Vietnamin reissullanne tarvitsette, luotettavasti ja sopivaan hintaan. Mikäli jokin asia arvelluttaa, häneen voi olla yhteydessä jo ennen reissua: vykhanhhotel (a) yahoo.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti