tiistai 9. helmikuuta 2010

Red or white...

wine? McLaren Valen viinitiloilta löytyy molempia yllin kyllin. Eikä ihan mitä tahansa viinejä, vaan oikeasti todella hyviä, suorastaan erinomaisia viinejä. Tältä alueelta tuodaan monia viinejä myös Suomeen, kuten Rosemountin viinejä.

Saavuimme Brisbanesta Adelaideen 3.2. ja vuokrasimme sieltä auton. Adelaidesta McLaren Valeen ajoimme 45 minuutissa. Sää täällä Etelä-Australiassa on ollut juuri niin hyvä kuin toivoimmekin. Aurinko on porottanut pilvettömältä taivaalta joka päivä ja lämpömittari on lähennellyt välillä jopa + 40 astetta! Odottamaton, joskin mukava, ilmiö meille on täällä ollut iltojen valoisuus. Illat ovat lähes yhtä valoisia kuin Suomessa kesällä.

McLaren Valessa yövyimme loistavassa motellissa. Huoneet olivat erittäin siistit, viihtyisät ja tilavat. Käytettävissä oli lisäksi pyykinpesukone kuivausrumpuineen sekä allas-alue kera BBQ-paikan ja SAUNAN. Ja voi sitä ilon päivää kun saimme pitkästä aikaa tehdä itse ruokaa (=grillailla), saunoa, polskia uima-altaassa ja nukkua hyvin. Nukuin muuten ensimmäistä kertaa koko matkan aikana ilman korvatulppia. Mitä muuta sitä ihminen enää tarvitsee?

McLaren Vale on ehdottamasti paikka, jossa jokaisen viinin ystävän tulisi vierailla. Me päätimme tutustua viinien ja juustojen maailmaan ostamalla molemmat samassa paketissa. Cheese & Wine Trails maksoi kahdelta hengeltä n. 35 euroa. Valittavana oli toinen kahdesta valmiiksi suunnitellusta reitistä, jotka sisälsivät 4 viinitilavierailua rajattomine viinin maisteluineen sekä ko. viineille valikoituine juustoineen. Lisäksi hintaan sisältyi yksi pullo viiniä, valitsemaltamme viinitilalta. Valitsemansa reitin sai kulkea vapaasti, missä järjestyksessä tahansa ja kulkupelinkin sai valita itse. Me päätimme vuokrata polkupyörät. Polkupyörä oli loistava väline paikasta toiseen siirtyessä ja samalla sai mukavasti aurinkoa ja saattoi nauttia henkeäsalpaavan kauniista maisemista. Aivan hietöntä puuhaa se ei mäkisessä ja kukkulaisessa maastossa kuitenkaan ollut!

Yksi suosikeistamme jo Suomessa on ollut Rosemountin viinit. Ja se asia ei täälläkään muuttunut. Yksi parhaista viineistä oli Rosemountin Palmoral Syrah 2004 (n. 50e/plo). Lisäksi ihastuimme Rosemountin jäliruokaviiniin, Muscatiin. Kävimme myös maistamassa ruotsalaisten eniten ostamaa suosikkiviiniä Fox Creekin tilalla. Ja valitan, mutta ette te ruotsalaiset mitään hyvästä viinistä kyllä ymmärrä.

McLarenissa vietetyn mahtavan kaksipäiväisen jälkeen siirryimme Victor Harbor -nimiseen pikkukylään (n. 45 km McLaren Valesta etelään) köllöttelemään aurinkoon. Tältä seudulta ehdottomasti mainitsemisen arvoinen paikka on Carrickalinga Beach. Mykistävää. Sanat ja kuvat (liitän tähän silti yhden kuvan) eivät riitä kertomaan sitä tunnetta, mikä meillä oli kun saavuimme tuolle rannalla. Aasian vitivalkoiset hiekkarannat kirkkaine vesineen jäivät kakkoseksi. Matkamme ehdottomasti yksi kauneimmista paikoista.

Huomenna (10.2.) ryhdymme karavaanareiksi. Great Ocean Road, yksi maailman hienoimmista roadtrip-reiteistä odottaa!

Ps. Kenguruita emme toistaiseksi ole nähneet kuin ravintolan ruokalistalla ja liikennemerkeissä. Ja minä kun luulin, että Australiassa niitä kävelee vastaan kaduillakin ;)

-Susanna

1 kommentti: