perjantai 26. helmikuuta 2010

Rennon letkeä suurkaupunki

Voiko sellaista olla? Kyllä vain. Itse luonnehtisin Melbournea juuri otsikon sanoilla. Melbournen väkiluku on noin 3,9 miljoonaa, mutta siitä huolimatta tilaa on kaikille ylinkyllin. Voisin jälleen muistuttaa, että Aasian kaupungeissa sitä fiilistä ei todellakaan ollut.

Melbournen ydinkeskusta on helposti hallittavissa, se ei ole liian suuri ja siellä on matkailijan helppo navigoida. Melbournessa on paljon erityylisiä kaupunginosia. Omat kadut, kujat ja ravintolat löytyvät niin kiinalaisille, italialaisille kuin kreikkailaisillekin.

Kaduilla on pääasiassa hyvin tilaa jalankulkijoille ja puistoja ja vehreitä alueita löytyy mukavasti. Sää suosi meitä koko sen ajan, jonka Melbournessa vietimme. Lämpötila oli päivisin +28 - 30 astetta ja öisin +15 - 20 astetta. Aurinko toki tässäkin kaupungissa paistaa joskus vieläkin kuumemmin ja viimeistään silloin kaipaa esimerkiksi St Kilda Beachin meriaaltojen vilvoittavaa kylpyä.

Melbournessa on jokaiselle jotakin. Rantaelämää, museoita, lukemattomia kauppoja ja toreja (melbournelaiset todella rakastavat shoppailua!) sekä paljon hyviä ravintoloita. Eläimiä löytyy luonnonvaraisista pingviineistä kenguruihin ja jos reissukassa uhkaa huveta, voi mennä kokeilemaan onneaan yhdelle etelälisen pallonpuoliskon suurimmista casinoista.

Meidän oli tarkoitus olla Melbournessa 3 yötä, mutta heti saavuttuamme kaupunkiin, varasimme hotellistamme yhden lisäyön. Yövyimme Melbournessa asuvan kaverimme Juhan suosittelemassa Miami Hotellissa, jota voin itsekin lämpimästi suositella kaikille. Siistit, edulliset huoneet, ystävällinen henkilökunta ja hyvät kulkuyhteydet moneen suuntaan.

Neljä päivää kului kaupunkiin tutustuen kuin siivillä. Krokotiili- ja kenguruhampurilaiset Queen Victoria Nightmarketilla, risteily Yarra Riverillä, shoppailua Spencer Streetillä ja Waterfrontissa, pingviinien bongailua St Kildassa ja vielä pyörähdys paikallisessa huvipuistossa Luna Parkissa sekä yhdessä maailman vanhimmista eläintarhoista. Kaikkea muuta kannattaa ehdottomasti tehdä, mutta Luna Parkin vierailun voi jättää väliin. Kyseinen huvipuisto mainostaa itseään yhtenä maailman vanhimmista, mutta se ei takaa paremmuutta. Väitän, että se on myös yksi maailman huonoimmista. Alue oli pieni, laitteista osa oli suljettu ja asiakkaita oli vain hyppysellinen. Onneksi sisäänpääsy oli ilmainen, joten nopean u-käännöksen tekeminen ei haitannut. Jään odottamaan Disneylandia.

Kaikkea haluamaamme emme ennättäneet tässä tähän astisen matkamme ehdottomasti parhaassa kaupungissa tehdä. Tänne on tultava uudelleen.

-Susanna

Ps. Helsingin raitiovaunukuskit voisivat tulle oppitunnille Melbourneen. Paikalliset trämikuskit ovat todella ystävällisiä. Eräskin kuski pysäytti ratikkansa pysäkille, jossa seisoimme Jarkon kanssa kahdestaan, vain kysyäkseen minne olimme matkalla ja olisko hän voinut auttaa. Tätä ei todellakaan tapahdu Helsingissä. Siellä saa olla kiitollinen jos kuski ei jätä sinua ovenväliin yrittäessäsi hypätä kyytiin mukaan.

3 kommenttia:

  1. No mut heiii, onhan ne ratikkakuskitkin joskus tosi kivoja täälläkin. Suomessa on kylmä, pimeetä suurimman osan ajan vuodesta, paskat kelit ja muutenki kaikkia vituttaa :D Australiassa aurinko paistaa, on lämmintä ja kelit kivat, mikäs siellä on ollessa ja eläessä. Hauska kuva muuten toi kenkämainos :)

    VastaaPoista
  2. Minkä pussieläimen sä olet Jarkko saanu lautaselles? Näyttää puolikkaalta Vallabilta :D

    VastaaPoista
  3. Jarkko soi kengurun pussin..hihii...ei vaiskaan, kylla se taitaa olla italialaista pullamossoa.

    VastaaPoista