keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Thaimaa paketissa

Pahoittelut päivitysvälin pidentymisestä, mutta mantereen vaihtaminen ja useampi perättäinen matkustuspäivä ovat imeneet tallaajien mehut lähes kuiviin. Toivotaan, että huomenna alkava reissu Mclaren Valen viinimaille auttaisi nestetasapainon taas kohdalleen. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi Thaimaahan.

Nyt on nähtynä Bangkokin uusi lentokenttä Suvarnabhumi, Koh Samui ja Koh Tao. Erityisesti  viimeisimmästä olimme kuulleet pelkkää hyvää ja jopa jäätäviä kehuja kaikilta, jotka olivat saarella aiemmin vierailleet. No, mitenkäs siinä käy, jos odottaa jotain todella paljon, jopa liikaa ja sitten lopputulos, miten hyvä tahansa, ei aivan vastaakaan odotuksia? Tästä lisää myöhemmin.

Aikataulullisista syistä muutimme matrareittiämme sen verran, ettemme matkanneetkaan Koh Samuille lento-maa-meriteitse Phuketin ja Surat Thanin kautta vaan oikaisimme Bangkok Airwaysin siivillä lentoyhtiön nimikkokaupungin kautta suoraan Samuille. Samalla pääsimme tutustumaan Bangkokin (meille molemmille) uuteen Suvarnabhumin lentokenttään. Itse pidin kentästä kovasti; käytävät olivat leveitä, palvelu hyvää ja Bangkok Airwaysilla vielä oma lounge, johon pääsimme odottelemaan seuraavan lennon lähtöä. Ehdottomasti siis suositeltava gateway-kenttä Aasiassa seikkaileville!



Koh Samui on tuttu Aurinkomatkojen jne. esitteistä ja omalla kohdallani se muistutti ehkä eniten Phukettia. Samuin lentokenttä on nähtävyys jo itsessään, koska se muistuttaa enemmän jotain golfkentän Country Clubia kuin lentoasemaa. Majoituimme Chaweng beachilla, joka lienee saaren pääkatu. Tarjonta on perusaasialaista: räätäleitä, ravintoloita, nettikahviloita ja tietysti paljon kavereita (Hello my friend!). Chawengin ranta on komea ja vesi kirkasta. Ehkä pidemmällä Samuin reissulla majoittuisin kuitenkin jollekin saaren pienemmistä rannoista, koska päärannalla on aina vähän muita enemmän hulinaa.

Päällimmäisenä kuitenkin Samuista mieleen jäi hostellimme aivan huikea omistajapariskunta Penzy ja David. Veijarit pöyrittävät pientä, mutta suosittua guesthousea Chawengin eteläpäässä. Olo oli todella kotoisa ja he auttoivat meitä kaikissa mahdollisissa asioissa aina hostellivarauksista pyykinpesuun. David jopa heitti meidät lähtöpäivänämme lentokentälle! Jos siis halajatte Samuille eikä kukkarossa liikaa setelit pullota, Penzy Guesthouse on mainio valinta. Yhteyden saa maililla (pensri8(a)hotmail.com) tai sitten Hostelworldin varauspalvelun kautta.

Sitten Koh Tao. Tämä kilpikonnasaareksi ristitty pieni ja mäkinen maapläntti parin tunnin laivamatkan päässä Koh Samuilta oli kotimme vajaan viikon ajan. Kuten jo alussa mainitsin, niin kaikki saarella aiemmin käyneet olivat kehuneet paikan maasta taivaaseen. No, johtuiko se meidän aiemmista Aasian matkakohteista, mm. Phi Phi ja Koh Samet Thaikuissa ja Boracay Filippiiniellä vai mistä, mutta ei Tao mitenkään ihmeellisesti säväyttänyt. Onhan se hieno paikka ja kuuleman mukaan sukeltajien top5-kohteita maailmassa.

Liekkö sitten, ettemme snorkkeleillamme päässeet tarpeeksi syvällä Taon vedenalaiseen maailmaan, mutta kokonaisuutena antaisin Koh Taolle arvion ihan jees. Asuimme Taon päärannan (Sairee beach) pohjoispuolella sijaitsevassa resortissa, joka oli rakennettu merenrannasta nousevaan rinteeseen. Hieno paikka, huikeat maisemat! Saarella liikkumiseen tarvitaan ehdottomasti skootteri, prätkä, mönkijä, maasturi tai vene. Erittäin mäkinen maasto tekee saarella liikkumisen välillä todella hankalaksi ja kaduilla näkeekin paljon jalka/käsi paketissa kulkevia matkailijoita.


Onko Koh Taolle matkaaminen lento-meri-pick-up-matkan arvoista? Jos haluaa suorittaa sukelluksen peruskurssin (4 päivää, hinta alkaen 8500 bathia, osa sis. majoituksen), on saari ehdottomasti vierailemisen arvoinen! Jos haluaa maata valkoisella hiekkarannalla, turkoosin veden kutitellessa varpaita jne., on Aasiassa ja maailmassa monta muutakin vastaavaa paikkaa.

 - Jarkko

PS. Liekkö ollut huonoa tuuria, huono päivä vai mitä, mutta saimme todella ylimielisen kuvan suomalaisten ylläpitämästä Koh Tao Divers -sukelluskoulusta. Lyhyestä visiitistämme KTD:lla jäi lähinnä huono maku suuhun ja "asiakaspalvelijoiden" ylimalkainen suhtautuminen kysymyksiimme. Perussuomalaista asiakaspalvelua? Onneksi saarella on vaihtoehtoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti