torstai 22. huhtikuuta 2010

Maailman makeinta ananasta

"Olen hieman kateellinen, kun menette Panamaan. Olen aina halunnut nähdä Panaman banaaniviljelmät."

Näin sanoi eräs ystäväni kun kerroin, että matkamme seuraava etappi on Panama. Panama ei ole kuitenkaan näyttäytynyt meille banaaniplantaasien tai sademetsien muodossa. Ei. Olemme viettäneet viikon All Inclusive -hotelli Royal Decameronen turistikuplassa nauttien kaikesta hintaan kuuluvasta, etenkin uima-altaista sekä hyvästä ruuasta ja juomasta. Tämän valinnan teimme tietoisesti ja laiskoittelu on ollut kivaa! On mukavaa vaihtelua kun ei tarvitse suunnitella, mitä huomenna tehtäisiin ja miltä aikataulu näyttää. Tosin samanlaista rentouden tilaa täällä on vaikea saavuttaa kuin Fijillä, sillä ympärillä on jatkuva hälinä. Hotellin ollessa täynnä, on hotellin alueella ihmisiä yli 1500. Fijillä yhdessä resortissa oli keskimäärin 10 henkilöä kerralla.

Joten: Panamasta sinällään minulla ei ole juuri kerrottavaa, mutta sen sijaan panamalaisesta All Inclusive -hotellialueesta kylläkin. All Inclusivehan tarkoittaa, että voit nauttia rajattomasti ruokaa, kaikkia juomia ja käyttää suurinta osaa aktiviteeteista eikä sinulta laskuteta kuin huoneen hinta/vrk. Tässä tapauksessa muutamia kymmeniä euroja/vrk/huone.

Ruoka. Sitä riittää. Alueella on kahdeksan teemaravintolaa, kaksi buffet-ravintolaa ja useita baareja, allasbaarit mukaanlukien. Ruokaa on saatavilla seuraavina ajankohtina:

7.00 - 11.00 (aamupala)
12.00 - 16.30 (lounas ja ip-snack)
18.15 - 22.30 (illallinen)
23.00 - 02.00 (yöpala)

Vaikka syötävää on saatavilla lähes kellon ympäri, meillä on monta kertaa ollut nälkä klo 11.15. Tietenkin. Sehän on ainoita kellonaikoja kun tarjolla on ainoastaan juotavaa.

Uima-altaat. Hotellimme on aivan meren rannalla, mutta kumpikaan ei ole kertaakaan käynyt meressä uimassa. Merkittävin syy on varmasti alueen 10 uima-allasta. Toinen keskeinen syy on, että meri täällä ei ole kutsuva. Näkymä rannalta ei ole turkoosina välkehtivä, kristallinkirkas vesi ja vitivalkoinen hiekka. Päinvastoin.

Parempi siis pysyä turvallisesti turistikuplan sisällä ja käyttää uima-altaita. Sää uimiselle on suotuisa joka päivä. Lämpötila hipoo + 40 astetta oli taivas selkeä tai ei. On kuitenkin hyvä muistaa, että kosteusprosentti on täällä aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Eli lämpötila ei tunnu niin tuskaisen kuumalta kuin se äkkiseltään saattaa kuulostaa.

Aktiviteetit. Tennistä, golfia, banaaniveneajelua, melontaa, vetovarjoliitoa, salsaa ja niin edelleen. Täällä loman voi viettää makoilun sijaan myös aktiivisesti. Tosin on hyvä muistaa, että näitä aktiviteetteja voi haluta käyttää yli tuhat muutakin ihmistä juuri kun itse olit suunnitellut tekeväsi jotain. Hotelli tarjoaa myös erilaisia retkiä lähiympäristöön. Mutta mehän ei retkille osallistuta. Siellähän saattaa vahingossa törmätä johonkuhun paikalliseen ja turistikupla voi rikkoutua!

Summa summarum. Tämä kohde on ollut meille hyvä hengähdystauko melko hektisen Amerikan kierroksemme jälkeen. Mutta: en tulisi uudelleen. Tämä muistuttaa liikaa stereotyyppisen pakettimatkan lomakohdetta. Aurinkomatkat tarjoaa tänne matkoja ja sen kyllä huomaa. Yhtään suomalaista alueella ei tunnu meidän lisäksemme juuri nyt olevan, mutta baarimikot muistuttavat meitä siitä, että suomalaisia pakettimatkaajia täällä on ollut, ja paljon. Numerot, tervehdykset ja juomien nimet luonnistuvat helposti baarimikolta - suomeksi.

"Tyttöjen perinteinen viikonloppumatka Panamaan." Toimii. "Ihana ja rauhaisa kuherteluloma kahdelle". Ei toimi.

Mieleenpainuvinta tässä viikossa? Ananas. Panamalainen ananas on ollut todella hyvää. Parasta, mitä olen ikinä syönyt. Väittäisin, että maailman makeinta.

-Susanna

1 kommentti:

  1. Olihan oma ananaksen kaivertaja matkassa? ;) Tanskassakin innostuttiin hankkimaan oma, tosin paljon ei oo tullut käytettyä... On ollut kiva lukea teidän blogia. Kesällä viimeistään nähdään!

    Hanna

    VastaaPoista