sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Yksi rantatalo Key Westistä, kiitos

Aurinko paistaa aina, ihmiset liikkuvat vain rullaluistimilla ja avoautoilla, ja kauniit ihmiset makaavat päivät rannalla ja juhlivat sekä illat että yöt. Mikä paikka on kyseessä?

Miami Beach tietenkin!

Myönnettäköön kuitenkin, että kuva, joka esimerkiksi tv:n välitykselle meille pohjolan asukeille välityy on hieman värittynyt. Kyllä Miami Beachilta voi helposti bongata myös stereotyyppisen jenkin, joka hädintuskin mahtuu istumaan rantatuoliinsa, koska rakastaa liikaa ruokaa. Ja kyllä kaduilla voi liikkua ihan tavallisellakin autolla tai ihan vain kävellenkin. Ja ainakin minä näin useitakin pilviä taivaalla.

Vaalean hiekan peittämää rantaa löytyy kilometritolkulla, joten rannalle mahtuu monenmoista tallaajaa. Itse laskeskelin yhtenä päivänä kuinka monet silikonirinnat näin ja kuinka monta takamusta, joita peitti vain pienen pienet stringit. Huh, menin laskuissa sekaisin.

Majoituimme South Beachilla, Ocean Drivella sijaitsevassa Winterhaven -hotelissa. Hotelli oli kohtuuhintainen ja sijainti erinomainen. Rannalle oli alle minuutin kävelymatka. Lisäksi hintaan kuului aamiainen ja rantatuolit. Suosittelen lämpimästi, mikäli haluat majoittua hieman edullisemmin ja kattopoolit eivät ole sinulle välttämättömyys. Muista ottaa kuitenkin korvatulpat mukaan, sillä Miami Beach ei nuku koskaan!

Ocean Drive näyttää juuri sellaiselta palmujen reunustamalta rantakadulta monine kahviloineen, ravintoloineen, yökerhoineen ja hotelleineen, jollaisena monet Miami Beachin mielessään näkevät. Katu sykkii elämää, jossa ei murheita muistella ja huolta huomisesta ei ole. Vinkki: mojitot ovat erinomaisia lähes jokaisessa ravintolassa.

Miami Beach teki meihin vaikutuksen ja se on loistava paikka, kun haluaa vaihtaa vapaalle ja nauttia elämän sykkeestä. Hiljaisuutta ja rauhaa kaipaavalle lomailijalle Miami Beach ei ole oikea paikka.

Letkeyttä ja rentoutta sen sijaan tarjoaa huomattavasti enemmän Key West. Key West on Yhdysvaltojen eteläisin paikka mantereella ja ehdottomasti vierailun arvoinen! teimme Key Westiin päiväreissun (tosin yksi päivä osoittautui liian lyhyeksi ajaksi). Matka Key Westiin on vähintään yhtä hieno kuin itse kaupunki. Monin paikoin meri ympäröi ajomatkaa ja tuntuu kuin tie kulkisi keskellä merta. Näkymät ovat huikeat. Mikäli olet tienpäällä auringonlaskun aikaan, kannattaa sitä pysähtyä katsomaan. Näkemämme auringonlasku oli yksi matkamme kauneimpia. Olen monta kertaa maailmanympärimatkamme aikana miettinyt, mikä vierailemistamme paikoista voisi olla sellainen, jossa voisin asua. Tähän mennessä sellaista ei ole tullut vastaan. Key Westissä minulle tuli kuitenkin ensimmäistä kertaa tunne, että siellä voisin asua osa-aikaisesti. Kaupungin ilmapiirissä on jotain samanlaista leppoisuutta kuin australialaisten elämänasenteessa. Asukkaita on vain reilu 20 000 ja ilmasto on subtrooppinen. Suurin osa asukkaista näyttää asuvan mukavasti ja tilavasti rantataloissaan. Aivan kuten Miami Bechillä, täälläkään eivät huolet tunnu ihmisiä painavan. Täydellistä. Täältä haluaisin yhden Beach Housen kevätkäyttöön - Jarkkooooo...ostathan meille yhden rantatalon Key Westistä, kiitos. Ihanaa!

Keski- ja loppukesän voisinkin sitten olla mielihyvin Suomessa, sillä Key Westin voimakkaat tuulet, helteet ja trombit sateineen (sademäärä heinä-lokakuussa on yli 100 cm, mikä on 1,5 kertaa enemmän kuin Suomessa koko vuoden aikana satava sademäärä) eivät meikäläistä kiinnosta.

Tähän mennessä, Jarkon sanoja lainatakseni, Amerikan ihmemaassa sykähdyttävin ja meille sopivin osavaltio on ollut Florida. Olemme huomanneet, että ajalla ei ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa miten mukavaksi jonkin paikan kokee tai ei koe. Vaikka vietimme Kaliforniassa, Nevadassa ja Texasissa pidemmän ajan kuin Floridassa, on viimeksi mainittu silti mielestäni sijalla yksi. Aivan kuten ihmisten välisissä kohtaamisissa, myös uusiin paikkoihin saavuttaessa ensivaikutelmalla on valtava merkitys.

Pian tiedämme, millaisen vaikutelman matkamme viimeinen stoppi, New York, meille antaa.

-Susanna

P.s. Picasassa on jälleen uutta nähtävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti