lauantai 3. huhtikuuta 2010

Tex-ass vai Tex-kicks-ass?


Sanotaan, että amerikan ihmemaassa kaikki on niin suurta. Texas on mitä mainioin esimerkki amerikkalaisesta "suuruudesta". Texas on niin pinta-alaltaan (696 241 km2, kaksi kertaa Suomen kokoinen) kuin väkiluvultaankin (22 859 968 asukasta) Yhdysvaltain toiseksi suurin osavaltio. Täällä kaikki todellakin on suurta: ihmiset, autot, valtatiet, bisnekset, ruoka-annokset ja ongelmat. Ainoastaan liikenneruuhkat tuntuivat olevan Los Angelesissa vieläkin suuremmat.


Saimme tutustua viikon ajan Texasin ehkä kuuluisampaan kaupunkiin Dallasiin ja sen lähiympäristöön edellisestä postauksesta tuttujen Jannen ja Diannan opastuksella. Majoitus Grand Prairien omakotitaloalueella oli kuuden tähden luokkaa ja täytyy taas mainita, että Dallas matkakohteena avautui jälleen huomattavasti paremmin, kun pääsi tutkimaan paikkaa paikallisesta perspektiivistä!


Millainen paikka tämä Dallas sitten oikein on? Tekemistä Dallasin alueella riittää, onhan Dallas-Fort Worthin metropolialue yksi Yhdysvaltain suurimmista. Tarvitset kuitenkin auton, koska välimatkat ovat todella pitkiä. Urheiluhullut viihtyvät alueella, sillä paikallinen joukkue pelaa kaikissa USA:n suosituimmissa lajeissa (jääkiekko, koripallo, baseball, amerikkalainen jalkapallo) maan pääsarjassa. Me pääsimme todistamaan, kun Dallas Stars löylytti kotiareenallaan San Jose Sharksia luvuin 5-1! Urheilutekemisen lisäksi alueelta löytyy Six Flags -ketjun huvipuisto, paljon erilaisia ostoskeskuksia ja kuuleman mukaan Dallasin yöelämä (varsinkin kesällä) on erittäin vilkasta. Ruoka täällä on erinomaisen maukasta ja annokset meikäläisen makuun sopivan tuhteja.



Hieman hämäävästä otsikoinnista huolimatta Texasin tutustumisemme rajoittui tällä erää ainoastaan Dallasin alueen tutkailuun ja hyvä niin. Akut on nyt ladattu matkamme seuraavaa etappia, Panamaa, varten. Odotettavissa on jälleen erittäin trooppiset pari viikkoa, kun otetaan huomioon, että Panamasta matka jatkuu reilun viikon mittaiselle Karibian risteilylle. Amerikan ihmemaahan palaamme jälleen huhtikuun puolenvälin jälkeen.

Kiitos isännälle ja emännälle mahtavasta Dallas-viikosta ja tervetuloa kesällä Helsinkiin! Ja mitä provosoivahkoon otsikon kysymykseen tulee, sanoisin, että jälkimmäinen vaihtoehto vie voiton.

- Jarkko

PS. Meille selvisi täällä Texasissa, että kotoisien markettien hyllyillä myytävä texmex on todellisuudessa lyhenne sanoista Texas Mexican (food). Eli tiedoksi kaikille niille kotikokeille, jotka kädet syyhyten siellä vääntävät tacoja ja tortilloja lauantai-illan ratoksi, että aito meksikolainen ruoka on teille ihan liian aitoa! Tämä jenkkiversio on siloiteltu valkoisenmiehen makuun sopivaksi­.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti